Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

σημερα και αύριο




Την Δευτέρα  8 ΜΑΐΟΥ στις 21Η00 μας μίλησε ο καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι “Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ” . Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθηγητή Σήφη Σηφάκη για την εξαιρετική παρουσιάση που μας έκανε. Την συνάντηση την παρακολούθησαν 107 άτομα απο το ΖΟΟΜ. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να την μεταδώσουμε την συνάντηση απο το YOUTUBE  για τεχνικούς λόγους. 

ΤΑ ΠΕΠΡΑΈΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

TO PODCAST

Για να καταλάβουμε τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης σήμερα, ζητήσαμε απο το ChatGPT να προτείνει μια ανακοίνωση για αυτήν την συνάντηση. Ακολουθεί η πρόταση που είναι πραγματικά εντυπωσιακή:

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ChatGPD


Γεια σε όλους,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε μια εικονική συνάντηση με θέμα "Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα και αύριο", την οποία θα παρουσιάσει ο καθηγητής Σηφάκης, νικητής του διάσημου βραβείου Turing.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στο Zoom. Ο καθηγητής Σηφάκης είναι ένας παγκοσμίου φήμης επιστήμονας, ο οποίος έχει λάβει το βραβείο Turing για την εξαιρετική συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών. Είναι επίσης μέλος πολλών Ακαδημιών Επιστημών και συγγραφέας πολλών κορυφαίων ερευνητικών εργασιών στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο καθηγητής Σηφάκης θα μοιραστεί τις γνώσεις και τις προοπτικές του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και τις μελλοντικές τάσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της Τεχνητής Νοημοσύνης να συζητήσουν με έναν από τους πλέον σεβαστούς εμπειρογνώμονες στον τομέα αυτό.

Ελπίζουμε να έρθετε μαζί μας σε αυτή τη συναρπαστική συνάντηση. Μη διστάσετε να μοιραστείτε αυτή την πρόσκληση με τους συναδέλφους και τους φίλους σας.

Ειλικρινά δική σας,




ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΦΑΚΗ

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Διδάκτωρ Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Grenoble. Είναι διευθυντής του Center for Integrative Research στην Γκρενόμπλ και καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL). Είναι ο ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στην Grenoble. Το Verimag είναι διεθνώς αναγνωρισμένο στον τομέα της σχεδίασης κρίσιμων συστημάτων. Αρχές των ετών 90 ανέπτυξε σε συνεργασία με την βιομηχανία και ιδιαίτερα την Airbus, την τεχνολογία fly-by-wire που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιβατικά αεροπλάνα (Airbus320) για τον αυτόματο έλεγχο πτήσεων. Είναι από τους θεμελιωτές του Model-Checking που είναι η κύρια βιομηχανική μέθοδος επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων σήμερα χρησιμοποιούμενη από εταιρείες όπως Intel, Microsoft και Google.

Για την συμβολή του στην θεωρία και την εφαρμογή μεθόδων επαλήθευσης, του απονεμήθηκε το βραβείο Turing 2007, το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Σήμερα, τα ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην μελέτη μεθόδων κατασκευής ενσωματωμένων συστημάτων υψηλής ασφάλειας και πιστότητας.

Είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, της Γαλλικής Ακαδημίας Τεχνολογιών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας και της American Academy of Arts and Sciences.

Το γαλλικό κράτος του απένειμε το 2009 τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Άξίας (Grand Officier de l’Ordre du Merite) και τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Legion d’Honneur) το 2011.

To 2009, του απενεμήθη το Βραβείο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. To 2013 του απενεμήθη ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος.

Το 2012, του απενεμήθη το Leonardo Da Vinci Medal.   

Πρόσφατα δημοσίευσε το βιβλίο Understanding and Changing the World  (το κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο Κατανοώντας και Αλλάζοντας τον Κόσμο)



Για την αφίσα διαλέξαμε Bond of Union του Maurits Cornelis Escher